maanantai 9. huhtikuuta 2018

Viimeinen päivä harjoittelijana – Kiitos Ekomatkaajat!

Kirjoittaja on Ekomatkaajilla lopetteleva harjoittelija, vastuullisen matkailun intohimoinen nuori padawan, Reilun Matkailun Yhdistyksen sihteeri, Helsinki Marketingin destinaatiopalveluiden työntekijä, Perho Liiketalousopistossa yo-pohjaista matkailun ammattitutkintoa viimeistelevä iloinen ja naurua hersyvä ristikoita täyttävä tulevaisuuden lupaus suoraan Lapin sydämestä Rovaniemeltä. 

Kevään työharjoitteluni Ekomatkaajilla alkaa nyt olla purkissa. Tuntuu hassulta lopetella, vastahan minä aloitin! Kevät on mennyt hujauksessa, ja minun on aika viimeistellä opintoni Perho Liiketalousopistossa, jotta saan paperit ennen kesälomaa käteen. Halusin viimeisenä tekonani kirjoittaa vielä harjoittelustani Ekomatkaajien blogiin, jos joku muukin on kiinnostunut suorittamaan harjoittelun yrityksessä. Tässä siis harjoittelijan viimeiset sanat!

Päädyin Ekomatkaajille vähän vahingossa. Viime syksynä selailin Facebookia aamulla ennen kouluun menoa, ja luin järkyttävän uutisen uhanalaisten kilpikonnien ahdingosta. Kyyneleet tulivat silmiini katsellessani kuvia roskaisesta merestä, ja muoviin tukehtuneista eläimistä. Uutisen oli jakanut yritys nimeltä Ekomatkaajat. Kiinnostuin heti, ja päätin koulupäivän jälkeen perehtyä tarkemmin asiaan. Intohimoni vastuullista matkailua kohtaan oli syttynyt juuri samoihin aikoihin, ja vuodenvaihteessa aloitinkin harjoitteluni lisäksi Reilun Matkailun Yhdistyksen hallituksessa sihteerinä. 

Koulussa odotti huvittava kohtalo samana päivänä, kun luin uutisen – Ekomatkaajien Maria oli koululla kertomassa yrityksestään! Alussa hän kysyi, oliko kukaan kuullut yrityksestä aikaisemmin. Minä viittasin iloisesti, ja Marian kasvot syttyivät innosta. Tiesin heti mitä minun pitäisi tehdä. Presentaation jälkeen menin esittäytymään Marialle, ja juttelimme hetken. Olin kiinnostunut vapaaehtoisen hommista, sillä halusin auttaa Ekomatkaajia. Maria innostui ideasta, ja vaihdoimme yhteystietoja. Parin viikon sisällä tajusimme, että voisin suorittaa työharjoitteluni Ekomatkaajilla. Olimme molemmat innoissamme, ja ideoimme ahkerasti kevään askareita jo syksyllä lounastapaamisilla.

Nyt viimeisinä päivinä olen havahtunut todellisuuteen, että harjoittelu on loppusuoralla. Olen todella tyytyväinen, kiitollinen ja ylpeä siitä, mitä olen itse, että Marian kanssa saanut aikaan. Uudistin reippaalla kädellä Ekomatkaajien nettisivuja, mihin ei ollut koskettu sen jälkeen, kun Maria yrityksen osti. Loin täysin uutta markkinointimateriaalia, muokkasin kuvia, päivitin sosiaalista mediaa, ja järjestin kevään infoillat. Edustin yritystä Matkamessuilla, ja kartoitin Ekomatkaajien vastuullisuutta. Loin uuden sloganin, kirjoitin blogia, ja opiskelin jatkuvasti vastuullisesta matkailusta ja maapallon tilasta.

Infoillat olivat mahtavia!

Tuloksena tästä kaikesta Ekomatkaajien somenäkyvyys on kasvanut hurjasti, infoillat olivat menestys ja selkein kanava tavoittaa suojelumatkoista kiinnostuneita. Olen oppinut yritysmaailmasta, ekomatkailusta ja markkinoinnista erittäin paljon, ja pursuan intoa ja tarmoa katse tulevaisuudessa. Maria oli harjoitteluni ajan uskomattoman kannustava, innostava, joustava, ja ei pelännyt antaa palautetta. Hänen intohimonsa ekomatkailua kohtaan tarttui, ja stressaavina hetkinä kun käsissä oli rutkasti tehtävää, hän oli kärsivällinen ja kunnioitti valitsemaani työjärjestystä rennosti, mutta jämptisti.

Työpäivien pituus vaihteli kevyen lyhkäisestä huiman pitkiksi.

Maria oli upea pomo, ja kohteli minua ystävällisesti arvostaen mielipiteitäni. Olen harjoittelustani äärettömän kiitollinen, sillä en tiedä olisinko oppinut muualla yhtä paljon. Harjoittelijan rooli valitettavan usein on keittää kahvia ja kopioida papereita, sillä harvoin työssäoppimisen ohjaajat todella luottavat opiskelijan itsenäisyyteen ja omiin taitoihin. Tämä harjoittelu sopi minulle erittäin hyvin, sillä pääsin hyödyntämään luovuuttani ja taitojani. Harjoittelu testasi organisointikykyäni, kärsivällisyyttäni ja motivaationi. Ylpeänä voin todeta läpäisseeni testin.

Tuntui kuin harjoittelu olisi jäänyt kesken. Nyt kun Ekomatkaajien upea taival on edessäpäin, haluan ehdottomasi auttaa Mariaa vielä toisin keinoin. Ekomatkaajat on täysin uniikki suomalainen kotiyritys, ja olen onnellinen, että sain olla mukana alkuvaiheissa luomassa pohjaa tulevalle. Vinkkinä harjoittelijoiksi hakeville on se, että jos eläintensuojelu, ympäristöasiat ja vastuullinen matkailu eivät ole sydänasioita, hakua kannattaa harkita. Luovuus, markkinointisilmä ja intohimo ovat myös olennaisia avainasioita yrityksessä toimimiselle. Ekomatkaajilla työskentely on helposti yksi parhaista työkokemuksista, mitä olen kokenut.

Vastuullinen harjoittelija roudasi infoiltojen muovit mukaansa kotona kierrätettäväksi.

Kiitos Maria. Kiitos, että luotit minuun, ja uskalsit antaa minulle vastuun itsenäisestä työskentelystä. Upeaa kevättä ja uusia tuulia kaikille – etenkin tuleville ekomatkaajille. 

Kuulette minusta vielä!

Suurella sydämellä,
Eleonora

Instagram
LinkedIn

Kiitos! ♥

Ei kommentteja: